10 feb 2017

Alleen het glas vervangen van een Iphone 7 ?

0 Reacties

Wij van Gsm Schagen krijgen vaak de volgende vraag:

Is het ook mogelijk om alleen het glas te laten vervangen van bijv. een iPhone 7 en 7 Plus of  Samsung Galaxy S7 en S6?

Een concreet antwoord is hier helaas niet voor. Het antwoord is ja, maar ook weer nee. Om hier een klein beetje technisch te verdiepen zullen we uitleggen hoe smartphones opgebouwd zijn.

Voornamelijk bestaat de toplaag van de meeste moderne Smartphones en Tablets uit de volgende onderdelen:

  • Glaslaag (beschermlaag)
  • Touchscreen / digitizer (aanraak/touch laag)
  • Beeldscherm / LCD, OLED, Amoled (beeld-laag)
  • Frame (montage laag)

Bij sommige toestellen is het glas alleen aan de rand verlijmd met het frame. Denk hierbij aan een iPad Air of Samsung Tab 4. Hiervan is dus ook enkel het glas te vervangen. Maar bijvoorbeeld bij een iPhone 7 of Samsung Galaxy S7, zijn het glas en touchscreen verlijmd aan het beeldscherm. Deze unit zit weer vast aan het frame.

De vraag is dus, waarom zou u het glas niet kunnen separeren van het beeldscherm? En waarom hebben de fabrikanten het glas verlijmd met het beeldscherm (LCD, OLED, Amoled)?

De reden daarvoor is dat de consument klaagde over stof, zand ect. onder het glas naar verloop van tijd. Daarom is ervoor gekozen om de lagen met UV lijm – LOCA (Liquid Optical Clear Adhesive) aan elkaar te hechten. Dit maakt de reparatie aanzienlijk lastiger, de toestellen worden er echter wel mooier en dunner op. Om terug te komen op de vraag van dit verhaal, ja het is mogelijk om de hechtlaag (UV lijm, LOCA) te verwijderen tussen het glas en het beeldscherm. Het is echter nooit meer mogelijk om de module netjes in elkaar te zetten zoals het ooit in elkaar zat.

De gevolgen van zo’n reparatie zijn:

Stof tussen het glas en het beeldscherm en naar verloop van tijd zal de aanraking (touchscreen)  slechter worden.

Wij maken een andere keuze:

Daarom gebruiken wij enkel originele onderdelen die wij zelf direct bij de fabrikanten inkopen en importeren. Dus voor een Samsung toestel houdt dat in, dat wij alleen de complete display module vervangen zoals deze door Samsung is gefabriceerd. Dit geldt voor alle onderdelen die we gebruiken, van elke fabrikant.

De grote voordelen die u hier uit krijgt zijn de volgende:

  • 6 maanden garantie
  • Vaak zit het frame en/of behuizing ook in de reparatie, dus schade aan het frame (behuizing) is ook weg
  • Het toestel blijft origineel, geen namaak onderdelen

Bovenstaand verhaal is toepasbaar op bijna elke glas (scherm) schade. Vraagt u ons gerust bij welke reparatie het wel en waar het niet van toepassing is.

[begin]